NM i kjøttprodukter

Denne uken har erfarne fagfolk på kjøtt smakt seg gjennom varianter av julemat og pålegg fra hele Norge. Alt fra pinnekjøtt og medisterkaker til servelat og kokt skinke skal under lupen. ABCs egne, Ola Stuberg og Tom Emil Høydahl, sitter i dommerpanelet og lukter og smaker seg gjennom et utall produkter.

 Det skal smakes, luktes og tygges pinnekjøtt, ribbe, medister, julepølser og pålegg i det som er Norges største test av julemat. 550 produkter fra 62 kjøttbedrifter skal bedømmes. Rundt 300 av disse er julemat. Hele 65 forskjellige typer pinnekjøtt, like mange julepølser og rundt 25 forskjellige medisterkaker er med i konkurransen.

For kjøttbransjen er NM i Kjøttprodukter det viktigste arrangementet for smakstesting og faglig tilbakemelding. I år arrangeres konkurransen for 29. gang.

Vi i ABC har gleden av å trekke ut 4 av norgesmesterne, som inviteres til en faglig inspirasjonstur til Parma. Vi heier på alle deltagerne og gleder oss til kåringsarrangementet, som finner sted i Oslo den 11. november.