Ingredienser

Hjelpe- og tilsetningsstoffer

Tilsetningsstoffer er naturlige, naturidentiske eller skreddersydde kjemiske stoffer som brukes i matproduksjonen for å:

  • Sikre holdbarhet
  • Gi smak og aroma
  • Gi farge
  • Gi konsistens
  • Sikre næringsinntak

Tilsetningsstoffene deles inn i ulike grupper etter hensikt. De mest vanlige er konserveringsmidler, antioksidanter, konsistensmidler, søtstoffer og fargestoffer.

Konserveringsmidler forlenger næringsmidlenes holdbarhet ved å hemme forringelse forårsaket av mikroorganismer som bakterier, mugg og gjær.

Antioksidanter forlenger næringsmidlenes holdbarhet ved å beskytte dem mot forringelse forårsaket av oksidering, som f.eks. harskning av fettstoffer og misfarging av tørket frukt og syltetøy.

Konsistensmidler omfatter konsistensmidler i seg selv, samt emulgatorer, fortykningsmidler og stabilisatorer.

Spørsmål om tilsetningsstoffer kan rettes til produktsjef Rune Øistad rune.oistad@abcorneliussen.no)

Trykk på logoen for å komme inn på hjemmesiden til våre leverandører.

avebe sojaprotein armor-proteines
 Native og modifiserte stivelser, potetprotein  Soyaprotein Laktose, melkeproteiner
essentia corbion-purac ceamsa
Animalske og funksjonelle proteiner, buljonger Melkesyrer, laktater, saltreduksjon og holdbarhetsforlengelse Karragenan, pektin, sitrusfiber
jrs symrise prosur
Fiber og hydrokolloider, flis og røykstokker Aromaer og smaker Gjær- og krydderekstrakter
prayon
Fosfater