Tarmer

Naturtarmer

Fyllingsvekter og bruksområder

Naturtarmer er fellesbetegnelsen for fåretarm, svinetarm og kroktarm. Her har tarmkvaliteten stor betydning for produktets kvalitet, utseende og spisbarhet. ABC setter høye kvalitetskrav til produksjonsprosessen hos våre leverandører og ved bearbeidelse og ABC, noe som blant annet er beskrevet/dokumentert i vår ISO 22000 sertifisering og i vårt kvalitetssystem.

 

Kroktarm

Okse

Kroktarm brukes i Norge til medisterpølser, røkte kjøttpølser, fleskepølser, spekepølser pluss endel lokale spesialiteter.

Kroktarm har sin opprinnelse i Brasil og Paraguay. Produksjon og behandling foregår i Brasil, og sluttbehandling og distribusjon foregår hos ABC.  Av kroktarm blir tynntarmen benyttet. Tarmen utgjør emballasje til medisterpølse, røkt kjøttpølse, meterpølse og mårpølse.

Forbruk av rå farse:

Kaliber Pr. bunt à 30 m Pr. bunt à 50 m Pr. bunt à 90 m
 36-38 mm ca 28 kg ca 47 kg ca  85 kg
 38-40 mm ca 32 kg ca 53 kg ca  95 kg
 40-43 mm ca 35 kg ca 58 kg ca 105 kg

 

Svinetarm

Gris

Svinetarm brukes til knakkpølser, røkte kjøttpølser, bratwurst, spekepølse og diverse lokale varianter.

Svinetarm har sin opprinnelse hovedsakelig i Danmark og Tyskland, men også noe i Kina. Markedsføring, pakking og distribusjon foregår i Danmark hos DAT-Schaub.  Av svinetarm blir stort sett tynntarmen benyttet. Tarmen utgjør emballasje for blant annet knakkpølser og stekepølser, men er også velegnet til medisterpølser og røkt kjøttpølse.

Se film

Forbruk av rå farse:

KaliberPr. bunt à 100 yds. (91 m)
 28-30 mmca 36 kg
 30-32 mmca 40 kg
 32-34 mmca 48 kg
 34-36 mmca 54 kg
 36-38 mmca 60 kg

 

Fåretarm

Sau

Fåretarm brukes til wienerpølser, frankfurter, grillpølser, sosisser m.m.

Fåretarm har sin opprinnelse i Tyrkia, New Zealand, Australia og Kina og blir hovedsaklig markedsført, pakket og distribuert av vårt moderselskap DAT-Schaub i Danmark. Hovedparten av tarmene blir bearbeidet og sortert i Kina og Tyrkia. Fåretarm er tynntarm i fra lam/sau. Tarmen utgjør emballasjen for en lang rekke pølseprodukter som f.eks. wienerpølser, sosisser og løkpølser m.m.

Se film

Forbruk av rå farse:

Kaliber Pr. bunt à 100 yds (91 m)
 18-20 mm ca 18 kg
 20-22 mm ca 21 kg
 22-24 mm ca 25 kg
 24-26 mm ca 27kg
 26-28mm ca 30 kg

Spørsmål om naturtarmer rettes til adm.dir. Arne Olafsen (arne.olafsen@abcorneliussen.no) og produktsjef Roger Brenna (roger.brenna@abcorneliussen.no)