Tarmer

Kunsttarmer

Collagentarmer

Collagentarmer er laget av høykvalitets collagen. Collagentarm utgjør emballasje til røkte og kokte farseprodukter av kjøtt og fjørfe, som røkte kjøttpølser, meterpølse og sportswiener typer, samt stekte spesialpølser. R2 serien av collagentarm, anvendes for spekepølseproduksjon. Collagentarm er spisbar, og fåes buet og rett.

Collagenfilm/folie er en tynn spisbar proteinfilm, laget av høykvalitets collagen. Filmen brukes til skinke-og spekeprodukter med nett.

Plasttarmer

Plasttarmer fåes i de fleste kalibre og farger, og til de fleste formål av kokte farse- og skinkeprodukter av kjøtt og fjørfe samt farseprodukter av fisk. Tarmen er ikke spisbar og inneholder ikke PVC.

Cellulosetarmer

Cellulosetarmens råstoff er høykvalitets cellulose fra bomull. Tarmen er kalibersikker, røykbar, lett å skrelle, og kan kjøres på alle typer maskiner. Cellulosetarm benyttes til kokte- og røkte farseprodukter av kjøtt og fjørfe, som alle typer grillpølse. Tarmen skrelles av, og produktene pakkes i annen emballasje før salg.

Vi har et bredt sortiment av collagen-, plast- og cellulosetarmer.

Fibertarmer

Fibertarmer består av cellulose, langfibret papir, glyserol og vann, og fås i de fleste kalibre og farger. Fibertarm kan leveres med forskjellige typer heftbelegg for spekepølse, og forskjellige type slippbelegg for skinkeprodukter. Tarmen benyttes til kokte- og røkte farse- og skinkeprodukter av kjøtt og fjørfe, samt spekepølse. Stor utvikling på skreddersydde tarmer, som RSD-tarm (ready to stuff), tarmer til former og Maxtarm med mulighet for større innerdiameter og flere meter på sticks. Fibertarm er ikke spisbar.

For ytterligere opplysninger, ta kontakt med Tom Emil Høydahl (tom.emil.hoeydahl@abcorneliussen.no)