The Italian Way

Gewürzmüller introduserer nå en serie nye startkulturer for spekepølsespesialiteter. Disse brukes til å produsere italienske spesialiteter som Salami Milano og Salami Felino. Sluttproduktene kjennetegnes av stabilitet og sikkerhet, på grunn av den høye effektiviteten av melkesyrebakterier.

Ta gjerne kontakt med produktsjef Ola Stuberg for mer informasjon, tlf. 918 65 213, eller e-post: ola.stuberg@abcorneliussen.no.

 Gewürzmüller bruker bakteriestammer i ulike kombinasjoner, avhengig av hvilket sluttprodukt som ønskes. I tillegg til nye kulturer, tilbyr selskapet en rekke egnede krydder og modningsmidler. De nye startkulturene er laget med forskjellige bakteriestammer, forskjellige melkesyrebakterier av Lactobacillus Sakei eller stammer av Pediococcus Pentosaceus, som alle kan brukes for å senke pH-verdier. Stammer av Staphylococcus carnosus og Kocuria Salsicia, på den annen side, er ansvarlig for utvikling av farge, aroma og smak.

Den nye BITEC®-serien omfatter varianter både for tradisjonelle og raske modningsprosesser. Alle disse pølsespesialitetene har den typiske og spesielle milde, italienske smaken.  BITEC® versjonene: R1, R2, R3 og R4 – senker pH-verdien relativt raskt, dog med individuelle forskjeller. Samtidig utvikler alle disse variantene en svært mild smaksprofil. BITEC® T1 og T2 er anbefalt for tradisjonell modningsprosess og er preget av en langsom nedgang i pH, de utvikler ulike smaksprofiler. BITEC ® B1 har en bakteriosin-produserende stamme for bruk i tradisjonelle modningsprosesser, denne effekten hindrer vekst av uønskede bakterier. Det gir en mild, lett og søt smaksprofil, og er spesielt egnet for produksjon av Salami Felino og andre modnede italienske spekepølsespesialiteter.