Revisjonsbesøk hos Sojaprotein

Vår kvalitetsansvarlig Anja von Tangen-Jordan og produktsjef Rune Øistad har vært i Serbia for å revidere vår leverandør av soya.

Sojaprotein ligger ved en liten by, Bejec, ca.1,5 time nord for Beograd. Dette området er kjent for å ha et rikt jordbruk og alle soyabønner Sojaprotein benytter til sin produksjon, kommer fra dette området. GMO er strengt forbudt i Serbia og Sojaprotein har et solid IP program for å hindre GMO. Det tas prøver av frøene før de sår, deretter følges dyrkingen med flere prøvetakinger av plantene underveis. Under høsting tas det også ut mange prøver av de ulike partiene, det er dette vi ser i IP-sertifikatet som blir tildelt hvert år. Det kontrolleres daglig for GMO alle leveranser av soyabønner før det tas inn på Sojaprotein sin fabrikk. Det anerkjente selskapet SGS står for prøvetakingen og sertifiseringen.

Sojaprotein er FSSC 22000 sertifisert og har i tillegg utarbeidet en god og detaljert Food Defence Plan. De er også sertifisert etter ISO 14001:2015 og OHAS 18001. Vi fikk et veldig godt inntrykk av fabrikken og systemene rundt. De har høyt fokus på både kvalitet, matrygghet og miljø. Det er tydelig at dette er godt innarbeidet fra topp til bunn.

Vi i ABC har fokus på kvalitet og trygghet og vi hadde ingen avvik eller observasjoner å komme med. Vi anser Sojaprotein som en solid og trygg produsent av teksturert soya.