Posen bør oppfylle visse kriterier:
- Bred nok til lett å kunne fylles
- Lang nok til å kunne forsegles og unngå lekkasjer.
- Løs nok for å tillate god nok vakuumering
- Smal nok til å unngå folder og skrukker etter krymping
Poser til ferske produkter: FME (Fresh Meat) – 40 my, høy barriere krympepose, egner seg for produkter med myk (ferskt kjøtt), eller delvis myk (salami og 1/1 kylling) overflate. Leveres standard på tape. Krympeposer er beregnet for pakking av ferskt kjøtt, alle typer bearbeidede kjøttvarer, samt forskjellige typer ost som ikke avgir gass. Posene vakuumeres og krympes. Det må være 5 cm klaring i hver retning når posen er fylt, for å oppnå riktig krymping. Posene er meget tette og presenterer produktene på en innbydende måte. For krympeposer anbefales en krympetemperatur på 80-90 grader i 3 sek. Det gir en krymp på ca 40 % ved FME, AMK, KK og NCM og 25-30 % ved HA-S.
HA-S (High Abuse Shrink) – 100 my, medium barriere for harde produkter og m/bein. F.eks. spekeskinke, fenalår, ferske lammelår, juleribbe etc.
AMK 75 – 75 my, høy barriere for produkter med hard overflate, beinfritt. F.eks. spekemat i nett, peppersalami og 1/1 kalkun.
Poser til kokeprodukter: NCM – 40 my, høy barriere standard kokepose som tåler 95 grader i 1 time, 90 grader i 2 timer og 85 grader i 6 timer. Typiske produkter er roastbeef, stek i sjy, jule-, påske- og sommerskinker etc. Det er ikke nødvendig å krympe posen innen den blir varmebehandlet.
KK – 55 my, i prinsipp samme oppbygning som standard NCM. Spesialpose med åpning på langside. Eksempler på produkter er skinke og pålegg. Brukes ofte som «ilegg» i påleggsformer.
Frosne produkter: KNE – 65 my, medium barriere. Høy rivestyrke, typiske bruksområder er 1/1 frossen fisk, stykningsdeler av alle typer kjøtt eller andre organiske produkter som skal omsettes frossent.
Osteprodukter: FCC – spesialpose for ost, kan tilpasses ostens «gass»-produksjon. Ferdig modnet ost kan som regel pakkes i en FME-pose.
Ståposer
Medium- og høybarriereposer for vakuum og MAP-pakking i tykkelser fra 100-170 my, bredde 110 mm opp til 260 mm, høyde fra 150-400 mm. Kan fås med trykk, med eller uten zip og rivehakk.
Vakuumposer 80 my standard
Vakuumposer brukes til vakuum- og MAP-pakking av de fleste næringsmidler, også flytende. Standard som 80 my med sveis på 3 sider. Posene kan trykkes i inntil 10 farger på en eller to sider – kan også leveres med zip-lock. Tåler opptil 95 grader/1 time.
Sous-Vide 80 my standard
Sous-vide poser brukes til koking og varmfylling av matvarer. Standard tykkelse 80 my. Gir produktene ekstra god holdbarhet. Produktene blir varmet opp i posen. Tåler opptil 120 grader/1 time.
Våre leverandører leverer fleksible underbaner og utrykte/trykte overbaner samt skinfilmer, krympeposer for kok og frys, krympeposer for harde produkter (m/bein) og barriere krympefilmer.
- Overbaner – trykte/utrykte
- Underbaner – fleksible/stive
- Krympeposer
- Kok/krymp
- ISO- og BRC-godkjent
Vi har også en stor portefølje av emballasjematerialer og kan levere fleksible overbaner og flowpack med og uten trykk, skinfilmer samt stive underbaner (APET) i flere farger.
Vi kan også levere trykte filmer i opptil 10 farger (flexotrykk), vakuumposer (trykt og utrykt) samt sous-vide poser.
- Overbaner – trykte/utrykte
- Underbaner – fleksible/stive
- Skinfilmer
- Poser – vakum, sous-vide, ståposer
- ISO- og BRC-godkjent.