NM i kjøttprodukter 2016

NM i Kjøttprodukter 2016 ble holdt på Eckbo Selskapslokaler i Oslo 3. mai.

ABC var hovedsponsor for arrangementet hvor til sammen 191 pølser, 164 grillprodukter, 42 typer bacon, 75 spekepølser og 58 typer spekekjøtt kjempet om gjeve premier.

I løpet av arrangementet ble det kåret 5 norgesmestere:

Grill: Ytrefilet rødvinsmarinert fra Fatland Ølen AS
Spekekjøtt: Umberto spekeskinke fra H. Mydland AS
Pølse: Bratwürst urøkt fra Fatland Sandefjord AS
Spekepølse: Gilde Favoritt Salami fra Nortura AS
Bacon uten svor skåret: Kuraas AS

I tillegg til kåring av norgesmestere, ble det delt ut gull-, sølv- og bronsemedaljer til produkter ut i fra hvor mange poeng de fikk i bedømmingen.

Tromsøbedriften H. Mydland AS stakk av med den gjeve hedersprisen i tillegg til NM-tittel og fire gullmedaljer.

ABC sto for utdeling av flere høythengende og verdsatte priser:

Grillpølse: Grillpølse 80% fra Unil AS
Snadderpølse hot: Debreziner fra Strøm-Larsen AS
Snadderpølse røkt: Italiensk pølse fra Fatland Sandefjord AS
Snadderpølse urøkt: Bratwürst urøkt fra Fatland Sandefjord AS
Snadderpølse åpen klasse: Spekegrill fra Brandbu Pølsemakeri AS

I tillegg fikk adm. dir. Arne Olafsen æren av å dele ut NM-tittelen for pølse til Fatland Sandefjord.

Kåringsarrangementet er resultat av noen intense dager med smaking av alle produktene. I tillegg til hoveddommer fra KLF, stiller 18 fagfolk fra bransjen som dommere. Fra ABC fikk som vanlig Ola Stuberg det smakfulle dommeroppdraget.

Fullstendig liste over vinnere og medaljer, samt flere bilder fra arrangementet, finner du bl.a. på KLF sine hjemmesider: http://kjottprodukter.no/Aktuelt/Resultater-NM-i-Kjoettprodukter-2016