Vi besøkte prøvekjøkkenet vårt for en liten sniktitt (og smakebit) på hva som skjer – og der var det stor aktivitet! Svein var i sving med å lage sylte, for jula nærmer seg, og tradisjonen tro vil vi ha sylte. Den smakte så fortreffelig at vi vil dele oppskriften med dere:
Utbenet svinebog benyttes. Brenn utbenet svinebog i 80–85ºC vann i ca. 10 min. Skjær kjøttet i skiver, og gni det inn med salt og pepper. Legg så skivene lagvis sammen med spekk og svor/gelatin: ett spekklag i topp og bunn samt ett til to lag i midten. Svor/gelatin strøs mellom lagene. Bruk runde sylteformer, og kok kjøttet til oppnådd kjernetemperatur på 74º C. La deretter sylten ligge i press i ca. 2 dager. Når sylten er tatt ut av formen, kan den med fordel legges i mild saltlake.
KRYDDER PR. KG KJØTT:
Vakuumsalt 34 gr
Pepper 4 gr
Allehånde 2 gr
Nellik 2 gr
Lykke til!