Heder for lang innsats i ABC

Arne Olafsen og Bjørn Sandum fikk tildelt Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste, av konsernsjef i DAT-Schaub Jan Roelsgaard, i en felles tilstelning i ABCs kantine den 28. april.

Kriteriene for medaljen er at det er en påskjønnelse til særlig fortjente arbeidstakere med minst 30 års ansettelse hos samme arbeidsgiver og Arne og Bjørn ble både overrasket og glade for å få denne hedersbevisningen.

Vi gratulerer Arne og Bjørn!

 

 

Arne Olafsen

Som nyutdannet kokk og med næringsmiddelutdanning begynte Arnes karriere som avdelingsleder hos Flatland Jar, hvor han ble i 3 år. Deretter startet han i ABC den 1. mai 1976 og har siden den gang hatt ulike roller i firmaet. Startet som selger, har siden vært med og jobbet seg mot toppen og ble administrerende direktør i 1995.

Arne har vært med på en rivende utvikling i ABCs historie, da han startet var det 9 personer og i dag er det 32 personer, omsetningen er mangedoblet. «Man trenger ikke skifte jobb når man får være med på en slik utvikling», sier Arne Olafsen. Arne er en lagspiller og ser viktigheten av å ansette flinke folk og samtidig beholde dem, det gir en god stabilitet og som han selv sier – «alle må være med på å dra lasset, det gir resultater». Han legger også til – «drivkraften er der fremdeles, det er like morsomt å jobbe i dag som før, og jeg har fortsatt store ambisjoner for ABC».

Bjørn Sandum

Bjørn startet i ABC den 1. oktober 1974 som lagermedarbeider og sjåfør og feirer i år 40 års jubileum. Bjørn har også gått gradene i ABC og i 1997 ble han lagersjef. ABC har et stort varelager og det er til tider mange baller i luften og Bjørn har evnen til å takle utfordringene som kommer.

Bjørn har vært med på mange omstillinger og endringer de siste 40 årene og har vært med på en stor utvikling, fra trange og tungvinte lokaler, til mer tidsriktige og strømlinjeformede lokaler og systemer som vi har i dag. ABC er kjent for å levere varene til rett tid og Bjørn skal ha mye av æren for dette da han innehar god varekunnskap og kundekunnskap og har god kommunikasjon mellom transportør og kunde.

Vi gratulerer Arne og Bjørn for tildelingen av Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste.